Linda Holman

Mijn naam is Linda Holman. Ik woon samen met mijn vriend Jael en onze dochter Davine in de fijne wijk Zorgvlied in Tilburg. 

In 2010 startte ik met yoga. Met yoga viel alles samen. De yoga greep me vanaf het eerste moment, dat ik op de mat stond.  Geen enkele yogales is hetzelfde, telkens weer kom jezelf weer op een andere manier tegen. Yoga is meer dan een paar houdingen achter elkaar zetten. Yoga doet telkens weer iets met je. Op fysiek geestelijk, spiritueel niveau. Niemand stapt de yogastudio uit, zoals je de yogales binnenkwam.  

Een belangrijk aspect dat ik in mijn yogalessen wil meegeven is, dat je het niet goed of fout kan doen. Je kunt alleen maar goed voor jezelf zijn. Yoga is voor iedereen, ongeacht je leeftijd, gesteldheid, lichaamsbouw.  Veel mensen denken onterecht, dat je heel flexibel moet zijn voor yoga. Het tegendeel is waar. Flexibiliteit is niet waar het in de yoga omdraait. Juist je lichaam leren voelen, de ontspannen adem ervaren en je lichaam en geest tot rust brengen is, waar het in de yoga omgaat. Na een tijd zul je tijdens de yogalessen ervaren dat je lichaam sterker en soepeler wordt.  Tijdens de yogales hoef jezelf niet te bewijzen, presteren of een doel behalen. Zie elke yogales als een cadeautje voor jezelf. 

Naast yogadocente werk ik ook in het basisonderwijs. De combinatie van werken met kinderen en yogalessen geven vind ik fantastisch. 

Saswitha, opleiding voor yoga en wijsbegeerte. 

Naast de yogalessen begon ik mij te verdiepen in de yogafilosofie. In 2013  ben ik begonnen met de  yoga-opleiding van Saswitha. (Oudste en grootste erkende yoga-opleiding in Nederland sinds 1953)  
Ik koos voor deze opleiding doordat zij zich richten op alle facetten van de yoga en niets slechts de yogahoudingen en het lesgeven. Ik ben dus opgeleid tot een allround hatha-yogadocente ! 

Hoe ziet een Saswitha Yogales eruit ? 

Een Saswitha les  begint met staande houdingen. Vervolgens gaan we vloeiend over naar zittende houdingen en tenslotte liggende houdingen. Van actief naar ontspanning.

Bij Saswitha Hatha yoga besteden we ruime aandacht aan de adem. Veel mensen ademen oppervlakkig en snel. Door de Hatha Yoga breng je weer alle aandacht terug naar de buikadem. Dit zorgt voor ontspanning in lichaam en het denken. De yogafilosofie wordt verweven met de yogahoudingen en ademoefeningen, maar op een heldere en ontspannende manier. 

Bij Saswitha Hatha Yoga staat het leren kennen en voelen van je eigen lichaam centraal. Als docent loop ik niet rond om mensen te corrigeren in een houding. Als docent voer ik alle houdingen mee uit en ik laat juist de verantwoordelijkheid over aan jou. Niet de docent weet wat het beste voor je is, maar het is jouw weg om te voelen wat het beste bij jou past. Daarnaast bestaat er geen goede of slechte houding in de yoga. Elke les sluiten we af met een lange ontspanning en sluiten we de les af met een kopje Yogithee. 

 

PABO                                       2003- 2007 
Filosofie                                  2004 – 2005 
HBO Master Remedial Teacher 2007 – 2008 

Saswitha, opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte      2013 – 2017
Module Anatomie en Fysiologie                                2013 – 2014 
Module Yoga en Wijsbegeerte                                   2014 – 2015   

 

 

 

 

 

 

Follow Us