Linda Holman

Mijn naam is Linda Holman. Ik woon samen met mijn vriend Jael en onze dochter Davine in de fijne wijk Zorgvlied in Tilburg. Naast yogadocente werk ik ook in het basisonderwijs. De combinatie van werken met kinderen en yogalessen geven vind ik fantastisch. Ik vind het fantastisch om kinderen te zien groeien en ze zien ontwikkelen tot de persoon, die ze zijn. 

In 2010 startte ik met yoga. Met yoga viel alles samen. Door de yoga begon ik mijn lichaam op een respectvolle en zachte manier te ervaren. Wat mij ook aansprak in de yoga, was de rijke oosterse filosofie. De inzichten zijn nog steeds toepasbaar in onze huidige samenleving. Sterker nog, ik geloof dat de wijze waarop Patanjali zijn achtvoudig pad omschrijft, hetgeen is waar steeds meer mensen tegenwoordig naar op zoek zijn. Wat is geluk? Hoe vind ik  balans in mijn leven? Hoe maak ik mijn leven betekenisvol en zinvol?

Saswitha, opleiding voor yoga en wijsbegeerte. 

Naast de yogalessen begon ik mij te verdiepen in de yogafilosofie. In 2013  ben ik begonnen met de  yoga-opleiding van Saswitha. (sinds 1953)  
Ik koos voor deze opleiding doordat zij zich richten op alle facetten van de yoga en niets slechts de yogahoudingen en het lesgeven. Ik ben dus opgeleid tot een allround hatha-yogadocente ! Yoga is meer dan een paar houdingen achter elkaar zetten. Yoga doet telkens weer iets met je. Op fysiek niveau, geestelijk, spiritueel. Niemand stapt de yogastudio uit, zoals je de yogales binnenkwam. 

Wat heeft de yoga mij geleerd ? 

Door de yoga ontdekte ik waar mijn krachten liggen  en het gaf mij meer inzicht over hoe ik werkelijk in elkaar zit. Het heeft mij geleerd om eerlijk naar mezelf te leren kijken en te mezelf te accepteren om wie ik echt ben. Zeker in drukke tijden kan ik door de yoga en meditatie meer op mezelf vertrouwen en raak ik minder uit balans. Deze inzichten wil ik graag met andere delen en laten zien dat yoga helemaal niet draait om lenigheid en flexibiliteit.

Hoe ziet een Saswitha Yogales eruit ? 

De laatste jaren heeft de yoga zich ontwikkeld tot een soort alternatief voor fitness of soms lijkt het meer op acrobatiek ! Ik wil juist laten zien en jou laten ervaren dat yoga voor iedereen is. Je hoeft geen slangenmens te zijn of de souplesse van een ballerina te hebben !  

Een Saswitha les  begint met staande houdingen. Vervolgens gaan we vloeiend over naar zittende houdingen en tenslotte liggende houdingen. Van actief naar ontspanning.

Bij Saswitha Hatha yoga besteden we ruime aandacht aan de adem. Veel mensen ademen oppervlakkig en snel. Door de Hatha Yoga breng je weer alle aandacht terug naar de buikadem. Dit zorgt voor ontspanning in lichaam en het denken. De yogafilosofie wordt verweven met de yogahoudingen en ademoefeningen, maar op een heldere en ontspannende manier. 

Bij Saswitha Hatha Yoga staat het leren kennen en voelen van je eigen lichaam centraal. Als docent loop ik niet rond om mensen te corrigeren in een houding. Als docent voer ik alle houdingen mee uit en ik laat juist de verantwoordelijkheid over aan jou. Niet de docent weet wat het beste voor je is, maar het is jouw weg om te voelen wat het beste bij jou past. Daarnaast bestaat er geen goede of slechte houding in de yoga. Elke les sluiten we af met een lange ontspanning en sluiten we de les af met een kopje Yogithee. 

 

PABO                                       2003- 2007 
Filosofie                                  2004 – 2005 
HBO Master Remedial Teacher 2007 – 2008 

Saswitha, opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte        2013 – 2016 
Module Anatomie en Fysiologie                                2013 – 2014 
Module Yoga en Wijsbegeerte                                   2014 – 2015   

 

 

 

 

 

 

Follow Us