Samen met mijn vriend Jael Nouhet (www.natuurpedagoog.nl) en mijn  kinderen Davine (2016) en Lior (2018) woon ik in Tilburg. Tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik ontzettend veel gehad aan yoga en meditatie. De houdingen en oefeningen gaven mij de kracht en het vertrouwen. Bewust de tijd voor jezelf en je kindje nemen. Het bracht mij dichter bij mezelf en het gevoel “Dit gaan wij samen doen!” Door de yoga en meditatie heb ik leren luisteren naar mijn eigen lichaam en intuïtie. Davine en Lior zijn mijn eigen kleine goeroes, die mij nog dagelijks mooie lessen meegeven als: geduld, verwondering, genieten in het NU! 

Al van jongs af aan wilde ik niets liever dan juffrouw worden. In 2007 behaalde ik mijn diploma Leerkracht Basisonderwijs en niet snel daarna gaf ik les aan groep 3-4. Mijn eigen groep, ontzettend leuk, maar ook stressvol. In deze tijd kwam ik ook in aanraking met de yoga. Ik zocht een manier om te ontspannen en uit de werkmodus te komen.

Op de yogamat ontstond ook het idee voor “Muchilinda”. In de klas zag ik veel kinderen gespannen en rusteloos. Tussen de lessen door gaf ik de kinderen ontspanningsoefeningen en besteedde ik aandacht aan de ontspannen buikadem, natuurlijk aangepast op kindniveau.

In 2013 begon ik aan de 4 jarige yoga-opleiding Saswitha. Deze opleiding richt zich op de klassieke Hatha yoga en wijsbegeerte. Het is een brede opleiding die naast de asana’s (yoga-houdingen) ook aandacht besteed aan hoe het lichaam werkt (anatomie en fysiologie) en hoe de psyche van de mens werkt. Er is veel aandacht voor de werking en invloed van de adem op lichaam en geest. Ook wordt er aandacht besteed aan de ayurveda, de kennis van het leven. Yoga is meer dan enkel een serie houdingen uitvoeren. 

Na de drie-jarige basisopleiding koos ik in 2017 voor het specialisatiejaar: zwangerschapsyoga. Ik was in het specialisatiejaar ook zwanger van mijn zoon Lior. Prachtig om mijn zwangerschap op deze manier zo intensief te ervaren.  

Vanaf 2015 geef ik yogalessen aan volwassenen en kinderen.  In de loop van de jaren heb ik mijn yogalessen gespecialiseerd voor zwangeren en hun partners. Mijn eigen zwangerschapservaringen en de ervaringen van anderen zwangeren gecombineerd met de rijke yogatraditie neem ik mee in de lessen. Daarmee is een zwangerschapscursus bij “Muchilinda” een verdiepende en volledige cursus. Zwangerschapsyoga is een cadeautje voor jezelf en jouw baby. 

Follow Us