Bevallen doe je samen! 

“Kan ik iets doen voor mijn vrouw tijdens de zwangerschap en bevalling?” is een veel gehoorde vraag van aanstaande vaders en/of partners. Tijdens de zwangerschap gaat de meeste aandacht naar de vrouw en de baby, maar de partner speelt een hele belangrijke rol voor de vrouw en de baby tijdens de zwangerschap en bevalling. 

Tijdens de bevalling – thuis of in het ziekenhuis – begeleidt de verloskundige en/of gynaecoloog voornamelijk het medische gedeelte van de bevalling. Je bent een groot gedeelte van de bevalling met zijn tweeën (jij en je partner). Tijdens deze uren kun je, als partner, door middel van massages en ontspanningsoefeningen jouw vrouw ondersteunen tijdens het opvangen van de weeën. Tijdens de lessen leer je ook over de verschillende fases van de bevalling en waar op te letten tijdens elke fase.  

Ervaring met yoga is niet nodig om aan te sluiten bij de partneryogalessen. 
Het is aan te raden om meerdere keren aan te sluiten bij de partnerles. We behandelen verschillende oefeningen. Sluit in elk geval tussen de 28ste en 36ste week aan.  Aan het einde van elke maand wordt de partnerles ingepland. 

Een maandabonnement bij Muchilinda is 50 euro. De partnerlessen zijn inbegrepen.

De geboorte van een kind, is ook de geboorte van een moeder en vader en de geboorte van een nieuw gezin.

Tijdens de partnerlessen komen de volgende punten aanbod : 

  • Ontspanningsoefeningen voor tijdens de zwangerschap. 
  • Informatie over de fases van een bevalling. 
  • Tips en adviezen voor de partner hoe de partner kan ondersteunen tijdens de bevalling. 
  • Massagetechnieken voor tijdens de bevalling.
  • Oefeningen om de ontspanning te bewaren tijdens de bevalling voor de partner. 

Tijdens de zwangerschapsyogalessen ontvang je een hand-out met de massage- en ontspanningsoefeningen, die aan bod komen. Zo kunnen jullie samen alles nog een keer rustig doornemen en oefenen. 

Follow Us