Waarom kiezen voor Saswitha Hatha yoga bij Muchilinda ?

Saswitha Hatha Yoga is uniek in Tilburg

Yoga is ruim 5000 jaar geleden ontstaan  in India.  Saswitha, geboren als Jan Rijks (1901) bracht als één van de eerste westerlingen yoga naar Nederland. De Saswitha yoga opleiding is de oudste en grootste yogaopleider in Nederland. Door heel Nederland zijn er tal van Saswitha yogastudio’s te vinden en nu ook in Tilburg namelijk bij Muchilinda Yoga.

Hoe is een Saswitha  yogales opgebouwd ?

Een les Saswitha Hatha Yogales bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. De klassieke hatha-yoga-houdingen voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. 

Daarnaast bevat elke les concentratie- en ontspanningsoefeningen,  en meditatie, waardoor een complete ervaring ontstaat. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. 

Saswitha yoga, de juiste balans tussen inspanning en ontspanning van lichaam en geest

Is ervaring belangrijk ? Moet ik lenig zijn?

 Nee, bij Saswitha yoga draait het niet om de prestatie, maar juist om je persoonlijke ervaring en beleving. Ieder lichaam is anders, dus elke houding is voor iedereen anders. Je doet niet meer of minder aan yoga wanneer je houding aanpast aan jouw lichaam. Als Saswitha-docente loop ik tijdens een yogales niet rond om mogelijk te corrigeren. Tijdens een les doe ik mee met alle houdingen en tijdens de lange ontspanning blijf ik zitten. Yoga is een persoonlijke ervaring en juist wanneer  een docent een deelnemer gaat corrigeren, breng je de deelnemer uit zijn eigen beleving en aandacht. Als Saswitha-docente geef ik elke deelnemer de ruimte  en zelfstandigheid om zelf te ontdekken wat yoga echt met je  doet. Door mijn lessen leer je zelf wat de adem voor jou doet in een houding, leer je eigen grenzen kennen en wordt je gewaar van lichaam en je geest. Dit is voor ieder een persoonlijke weg.

Iedereen heeft een unieke pad, die hij/zij aflegt. De redenen om yoga te beoefenen  kunnen uiteenlopend zijn. Yoga kun je leven lang doen, ongeacht je leeftijd, gesteldheid of ervaring.  Graag ontmoet ik jou tijdens mijn yogalessen.

 

Wil je graag zelf een Saswitha Hatha Yogales ervaren? Meld je aan via Linda@muchilinda.nl of bel naar 013-7855567.
Een proefles is slechts 5 euro.

 

Wat betekent de naam Muchilinda?

De Boeddha mediteerde zeven dagen onder de bodhiboom.
Op de zesde dag begon het hevig te regenen. 

De slang Muchilinda, een cobra, krulde om de Boeddha heen en zijn kop veranderde in zeven koppen (zeven chakra’s), die als een paraplu de Boeddha beschermde. De slang staat symbool voor vernieuwing en transformatie.

Follow Us